Ką princesės papūgos mėgsta kaip augintinius?

Kreipkitės į autorių

Kodėl ši papūga yra „princesė“?

Princesės papūga yra Australijos papūga, turinti mokslinį pavadinimą Polytelis alexandrae . Taip yra todėl, kad jis buvo pavadintas Danijos princesės Alexandra (1844–1925) garbei. Princesė Alexandra ištekėjo už Velso princo Edvardo, o 1901 m. Sausio 22 d. Tapusi Didžiosios Britanijos karaliumi Edwardu VII, ji tapo karaliene.

Šis mielas paukštis žinomas įvairiais pavadinimais, įskaitant Aleksandros papūgą, Velso princesės papūgos papūgą, Princesės Aleksandros papūgą, karalienės Aleksandros papūgą, rožėmis apipjaustytą papūgą ir „Spinifex“ papūgą. Žinoma, yra ir vyriškos, ir moteriškos princesės papūgos, tačiau jos visos vadinamos princesėmis!

Kur jie gyvena laukinėje gamtoje

Mačiau juos laukinėje gamtoje Pietų Australijos dykumų vietose, tačiau manau, kad jie taip pat randami Vakarų Australijoje ir dykumų, ir kalnų srityse. Jie yra klajokliai ir skraido kartu grupėmis. Dažnai juos galima rasti ir girdėti šalia vandens duobių ir kitų vandens šaltinių.

Jie daro švelnius (bet triukšmingus) augintinius

Vienas pirmųjų dalykų, pastebimų apie šias papūgas per atstumą, yra jų auskarų skambučiai. Jie daro gerus, švelnius augintinius ir netgi atrodo meilūs, tačiau jų skambutis, kai jie būna patalpoje ir nusprendžia, kad reikalauja dėmesio, gali būti gąsdinantis.

Fizinis aprašymas

Princesės papūga yra vidutinio dydžio papūgos rūšis, todėl ji dažnai vadinama papūga. Senesnė parako rašyba yra paroketo. Tarp kitų Australijos parakeetų yra vis populiaresnis „Budgerigar“.

Kadangi princesės papūgos nelaisvėje buvo auginamos daugiau nei šimtmetį, jose išsivystė arba buvo išaugintos kelios variacijos, ypač jų spalvinės spalvos. Taip pat yra variantų gamtoje, tačiau jie nėra tokie ryškūs.

  • Ilgis : Patinas užauga iki maždaug 46 cm (16 colių) ilgio; patelė yra šiek tiek trumpesnė.
  • Svoris : Šie paukščiai yra stebėtinai lengvi, nes didžiausi patinai sveria tik apie 120 g (4 ir ketvirtadalį uncijos)!
  • Plunksna : Gamtoje šio paukščio plunksna dažniausiai būna žalia, su rausva gerkle, melsva karūna, ryškiai žaliais pečiais ir dailiu mėlynu gaubtu, nors yra ir mėlynos bei geltonos mutacijų. Uodega gana ilga ir plona. Patelė yra šiek tiek trumpesnė. Ji nėra tokios ryškios spalvos kaip patinėlis, o jos karūna yra šviesiai pilka.
  • Snapas ir akys : kaip matote viršutinėje ir apatinėje nuotraukose, patino snapas yra koralų raudonas, o jo akys - oranžinės rainelės; moters bukas yra blyškesnis, o jos rainelės rudos.
  • Maistas : Gamtoje jie yra klajokliai ir maitinasi daugiausia spinifeksu ir kitomis sėklomis. Jie skris pulke ir staiga pasirodys rajone, kurį laiką ten maitinsis, o paskui lygiai taip pat išnyks.

Kaip prižiūrėti savo augintinį

Princesės papūgos daro nuostabius augintinius. Toliau pateikiamos kelios pastabos apie tai, kaip šiuos paukščius laikyti kompanionais:

Būstas

Princesės papūgos gerai prisitaiko prie gyvenimo vidiniame narve ir leidimo laisvai skristi namo viduje. Jie taip pat mėgaujasi didesne lauko aviatoriumo erdve. Dėl ilgų uodegų, ešeriams, jiems reikia daug vietos.

Maistas

Nelaisvėje jie mėgsta valgyti papūgos mišinius ir mėgsta daržoves (tokias kaip kukurūzai), daigintas sėklas ir įvairius vaisius (pvz., Obuolius ir kriaušes). Veisimosi sezono metu jie mėgaujasi kai kuriais vabzdžių gardumynais, pavyzdžiui, valgomosiomis. Jie suteikia papildomą maistą tiek viščiukams, tiek jų tėvams.

Buko priežiūra

Kai jų bukai toliau auga, princesės papūgos turi būti aprūpintos mažomis, kietomis šakelėmis ir šakomis, kad galėtų kramtyti. Įsitikinkite, kad jie nėra toksiški.

Elgesys

Būdami augintiniai, jie žavisi savo elgesiu ir turi tikras asmenybes, netgi parodo, kad patinka ir nepatinka skirtingiems šeimos nariams ar lankytojams.

Jie gali išmokti gana aiškiai pamėgdžioti žmogaus balsą, jei mokomi kalbėti nuo mažens, nors tai gali užtrukti kantriai.

Gyvenimo trukmė

Jie subręsta maždaug per metus ir gyvena stebėtinai ilgai; buvo žinoma, kad kai kurie gyvena nuo 15 iki 30 metų.

Veisimas

Kaip ir dauguma kitų papūgų, laukinėje gamtoje jie lizdą sudaro tuščiaviduris medis, teikdami pirmenybę dantenoms (eukaliptams) ir kovoms. Kaip ir daugelis sausumos paukščių, gamtoje jie dažniausiai veisiasi lyjant ir viščiukams pakanka maisto. Tačiau jie nelaisvėje veisiasi gerai, ypač jei jie yra su tuščiaviduriu rąstu, tačiau reikia numatyti vietą ilgajai uodegai. Jie vėl grįš į tą patį rąstą, kad vėl augtų metai iš metų, todėl jį reikia kasmet išvalyti nuo erkių ir ligų.

Jie mieliau veisiasi grupėmis, kaip kad gamtoje, ir deda nuo keturių iki šešių mažų baltų kiaušinių. Kūdikiai išsirita maždaug per devyniolika dienų.

Žymės:  Įvairūs Ropliai ir varliagyviai Egzotiniai augintiniai